Home Overzicht Bach Ensemble Amsterdam presenteert ‘coronaproof’ Matthaus Passion

Bach Ensemble Amsterdam presenteert ‘coronaproof’ Matthaus Passion

0

Nu concertzalen weer open zijn én gevuld mogen worden, durven veel koren en orkesten het weer aan: de Matthäus Passion van Bach uitvoeren. Op 12 maart voert het Bach Ensemble Amsterdam dit geliefde werk van Bach uit in de Hofkerk op het Linnaeushof in de Watergraafsmeer. Het concert is ‘coronaproof’.

Toen het coronavirus twee jaar geleden toesloeg, was het Passieseizoen nog nauwelijks begonnen. Vorig jaar zaten uitvoeringen er ook niet in. Veel passieliefhebbers hebben de Matthäus Passion daardoor twee jaar moeten missen. Dit jaar mag het weer en kan het weer, maar nog niet iedereen dúrft ook weer schouder aan schouder te zitten.

Bach Ensemble Amsterdam vindt het belangrijk dat ook publiek met een kwetsbare gezondheid dit jaar weer van de Matthäus Passion kan genieten en daarom wordt een van de concerten toch ‘coronaproof’. Op 12 maart voert het ensemble dit geliefde werk van Bach uit in de Hofkerk op het Linnaeushof. In deze kerk is plaats voor zo’n 600 bezoekers. Tijdens deze speciale ‘coronaproof’ Matthäus Passion uitvoering van Bach Ensemble Amsterdam zullen er maximaal 250 kaarten verkocht worden. Naast de uitvoering op 12 maart, verzorgt het ensemble ook reguliere uitvoeringen van Bachs Matthäus Passion, zónder afstandsregels.

Bach Ensemble Amsterdam is een ensemble – koor en orkest – dat gepassioneerd én stijlbewust de muziek van Bach en tijdgenoten uitvoert. De dirigent, vocal coach en andere coaches, werkzaam bij onder andere de Nederlandse Bachvereniging, geven hun passie voor de muziek en uitvoeringspraktijk graag door aan de instrumentalisten en zangers van het ensemble. Bij deze Matthäus Passion worden de hoofdrollen van evangelist en Christus vertolkt door Stephan Adriaens en Joep van Geffen. Het geheel staat onder leiding van Paulien Kostense.

Mattheus Passion in de Hofkerk op zaterdag 12 maart van 18.45 tot 22.00 uur.
Tickets