Home Overzicht Bachweek in het Luther Museum: Bach, Luther & de Buurt

Bachweek in het Luther Museum: Bach, Luther & de Buurt

0

Het Oude Mannen- en Vrouwenhuis De Wittenberg, op de hoek van de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Kerkstraat, bestaat 250 jaar. In het gebouw is het Luther Museum gevestigd. Om dit te vieren organiseert het museum een Bachweek met als thema ‘Bach voor de Buurt’.

Het gaat om een gevarieerd, hoogstaand programma van zeven concerten waarbij zoveel mogelijk buurtorganisaties en instellingen betrokken zijn, waaronder het Sarphatihuis en de lokale muziekschool. De week gaat voorafaan Bach’s geboorte dag op 21 maart.

Luther en Bach zijn twee personen die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther als hervormer van de kerk met het schrijven van zijn stellingen tegen de aflaat, Johann Sebastian Bach als componist van muziek op een tot nu toe ongeëvenaard niveau. Wat veel minder mensen weten is dat J.S. Bach niet te denken valt zonder Luther. Bach werd door Luther in denken en componeren ingrijpend beïnvloed.

Bach en Luther de cellosuites op 14 maart om 20:00 uur
Concert in het Dr. Sarphatihuis op 15 maart om 14:00 uur
Orgelkids op 16 maart om 14:00-17:00 uur
Bach’s Goldberg op 17 maart om 20:00 uur
Jong Talent in het Dubbelconcert op 18 maart om 19:15 uur
Koffiecantate voor de buurt om 19 maart om  12:00 uur Gratis voor buurtgenoten! Aanmelden via de website Luther Museum met vermelding van uw postcode 1018.
Slotconcert Bach & Brahms op 20 maart om 20:00 uur

Verder informatie vind je in de Agenda van oost-online