Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Badhuis dicht, wethouder kan wel in de tobbe

Oud Nieuws | Badhuis dicht, wethouder kan wel in de tobbe

0

Oud Nieuws | 9 mei 1987 – Een op de tien Amsterdamse woningen heeft geen officiële bad- of doucheruimte. De actiegroep ‘Warme Waterstraal’, die zich inspant voor het instandhouden van de gemeentelijke badhuizen, voerde dit getal gistermiddag aan om te voorkomen dat de raadscommissie sport de beslissing zou nemen om in september het badhuis aan het Javaplein te sluiten.

Het mocht niet baten, al beloofde wethouder Van Duijn (CDA) na aandringen van PvdA-raadslid Klaas Veldman te onderzoeken of er geld te vinden is om het badhuis nog enkele maanden langer open te houden. Veldman had daarvoor als argument gegeven dat veel woningen in Amsterdam-Oost worden gerenoveerd met als gevolg dat veel bewoners een week lang hun badgelegenheid niet kunnen gebruiken. Wethouder Van Duijn vond dat geen bezwaar. “U heeft de tijd van de wastobbe ook meegemaakt.” Reactie van het PvdA-raadslid: “Zou U nu nog in de tobbe gaan?” “Ja,” knikte de wethouder.

Als op het Javaplein in september het gemeentelijk badhuis wordt gesloten, kunnen de buurtbewoners onder andere naar het Sportfondsenbad dat nu wordt verbouwd. Mocht die verbouwing in september nog niet klaar zijn, dan wordt ook sluiting van het badhuis uitgesteld. Wethouder Van Duijn deelde mee dat nog geen beslissing is genomen over de sluiting van het badhuis aan de Da Costakade.

Bron Het Parool
Foto Stadsarchief Amsterdam