Home Overzicht Boeken over de geschiedenis van Joods Oost staan nu gratis online

Boeken over de geschiedenis van Joods Oost staan nu gratis online

0

‘Ik maak boeken waarin alle personen die uit een bepaalde straat of buurt tijdens de Tweede Wereldoorlog werden weggehaald, worden herdacht.’ Rogier Schravendeel is de auteur van zes boeken over Joods Amsterdam-Oost. Ze verschenen steeds in een kleine oplage van honderd exemplaren, maar zijn nu gratis online te lezen of te downloaden.

‘Ik heb besloten de boeken over Joods Amsterdam-Oost online te zetten, zodat iedereen kan downloaden wat hij of zij wil. Het betreft de boeken over de Indische Buurt, de Dapperbuurt, Betondorp, de Blasiusstraat, de Swammerdamstraat en de Ruyschstraat.’ Momenteel werkt Rogier Schravendeel aan een boek over de Joodse Tugelaweg.

De informatie van de boeken komt in principe van Joods Monument, een monument in de vorm van een website dat elk van de ongeveer 101.800 Nederlandse Joden herdenkt die tijdens de Tweede Wereldoorlog slachtoffer werden van de Holocaust. Maar Rogier Schravendeel heeft de informatie belangrijk uitgebreid met informatie die hij ergens anders heeft gevonden.

De boeken kun je lezen of downloaden op joodsamsterdamoost.nl.

Wil je meedoen met de crowndfunding voor het uitgeven van de volgende boeken, dan kan dat op whydonate.nl.