Home Overzicht Baggerbeest, straks creatieve broedplaats in Sluisbuurt

Baggerbeest, straks creatieve broedplaats in Sluisbuurt

0

Op de zandvlakte naast de ingang van de Piet Heintunnel waar straks de Sluisbuurt uit de grond schiet, start binnenkort de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Voor een periode van tien jaar mag het gebouw die functie houden. Voor Urban Resort wordt het Baggerbeest de tweeëntwintigste broedplaats in Amsterdam.

Het Baggerbeest biedt straks met een verscheidenheid aan voorzieningen, ruimte waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen. Er komen werkruimten voor honderd creatieve makers, een jongerencentrum, een buurtwerkplaats, educatieruimten voor onderwijsinstellingen, horeca en een multifunctionele zaal van 200 m2 voor (culturele) programmering en bijeenkomsten. Het Baggerbeest staat komende 9,5 jaar midden in de zich ontwikkelende stadswijk van nog geen 15 minuten met het OV van Amsterdam Centraal station.

De komende jaren wordt er in de Sluisbuurt volop gebouwd aan een stadswijk met een enorme dichtheid waar 11.000 mensen wonen. In torens die soms honderd meter boven de grond uit toornen komen sociale, middeldure en dure huurwoningen en koopwoningen. Hogeschool Inholland en het Montessori Lyceum Amsterdam zullen zich hier de komende jaren vestigen.

www.baggerbeest.nl