Home Overzicht Nog steeds is de Piet Heintunnel niet open

Nog steeds is de Piet Heintunnel niet open

0

Het is nog steeds onduidelijk wanneer de Piet Heintunnel weer open gaat voor het verkeer. De openingsdatum is steeds weer vooruit geschoven. Deze week zou er informatie beschikbaar zijn. Nu is dat verschoven naar volgende week woensdag. Het probleem is dat de openstellingsvergunning die nodig is om de tunnel open te stellen, nog niet is goedgekeurd door de Omgevingsdienst.

De aannemer heeft eind december de laatste werkzaamheden aan de tunnel afgerond en voor kerstmis formeel weer overgedragen aan de gemeente. Daarna was het de beurt aan de gemeentelijke tunnelbeheerorganisatie om de laatste benodigde stappen te doen om de tunnel zo snel mogelijk veilig open te stellen. In de tweede week van januari zou wethouder Ter Horst over de openstellingsdatum de gemeenteraad informeren. Dat wordt nu de derde week.

De Piet Heintunnel is bijna 25 jaar oud en de technische installaties waren sterk verouderd en zijn vervangen. Ook worden de vluchtwegen, waterafvoer, brandmeldinstallaties, opritten en camerasystemen aangepakt. Daarnaast krijgt de tunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening en besturing, die wordt aangesloten op een nieuwe verkeerscentrale. De tunnel is sinds eind juni 2021 gesloten.