Home Overzicht Bajeskwartier wordt autoluw met parkeergarage en mobiliteitshub

Bajeskwartier wordt autoluw met parkeergarage en mobiliteitshub

0

Het Bajeskwartier heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid, groen en gezondheid. De nieuwe wijk wordt autoluw en op veel plekken vrijwel geheel autovrij. Ook komt er veel groen en nodigen de opzet van de wijk en de gebouwen uit tot een gezonde levensstijl. Vorig week is de bouw gestart van de parkeergarage en mobiliteitshub, lezen we op nieuwbouwwijzer.nl. Met ondergronds parkeren is er meer ruimte voor groen en de wandelaar en de fietser. 

Op het terrein van de nieuwe stadswijk komen ongeveer 1.350 huur- en koopwoningen voor een breed publiek. Naast openbare parkeerplaatsen en parkeerplaatsen voor bewoners, komt er ook een mobiliteitshub met leenvoertuigen waaronder elektrische auto’s. Daarmee hebben bewoners van Bajeskwartier, ook vanwege het nabijgelegen metrostation Spaklerweg, altijd de beschikking over een passend vervoermiddel, zonder de lasten van het eigendom ervan.

In de tweelaagse, ondergrondse parkeergarage is plaats voor ruim 400 parkeerplekken. De realisatie van de parkeergarage naar verwachting tot eind 2022 duren. Al eerder, eind van dit jaar, wordt volgens planning ook de eerste woontoren in aanbouw genomen.

‘We zijn blij dat we nu echt snelheid gaan maken met de realisatie van Bajeskwartier’, aldus projectdirecteur Harko Kloeze. ‘De bouw van de school Spinoza20First is sinds begin dit jaar al in volle gang en daar komt nu de parkeergarage bij. Ook komen er straks meerdere moderne, architectonische woongebouwen. Het openbaar gebied is volledig door landschapsarchitecten ontworpen met als uitgangspunt dat je vanuit elk gebouw meteen in het groen stapt.’