Home Overzicht Bananenbroodmuffins als bedankje voor het ongemak in Eerste Oosterparkstraat

Bananenbroodmuffins als bedankje voor het ongemak in Eerste Oosterparkstraat

0

De Eerste Oosterparkstraat heeft een grote beurt gekregen en is nu overzichtelijker en aantrekkelijkervoor fietsers en voetgangers. Om dat te vieren werden ondernemers, bewoners en voorbijgangers in de versierde straat door roodgemutste vrouwen verrast met een bananenbroodmuffin.

Een feestelijke opening of een buurtfeest is door de coronamaatregelen niet mogelijk. Om de ondernemers en bewoners toch in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun geduld en overlast werden er zaterdag bananenbroodmuffins uitgedeeld als bedankje.

De straat ligt er weer spic en span bij. Het asfalt is vervangen door rode klinkers en automobilisten delen de rijbaan met fietsers. Hierdoor wordt het voor automobilisten onaantrekkelijk om harder te rijden dan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en de straat als doorgaande route te gebruiken.

Er zijn geen aparte fietspaden meer en een aantal parkeerplekken is opgeheven en voor het grootste deel verplaatst naar Q-park Centrum Oost. Daardoor kon de stoep breder worden gemaakt en is er plaats voor meer fiets- en scooter parkeerplekken.

Alle bomen in de straat zijn behouden. De parkeerplekken, de laad- en losplekken, de afvalbakken en de terrassen staan in één lijn, in een zogenoemde voorzieningenstrook, met de bomen. Dit zorgt voor meer overzicht. Ondergronds zijn de kabels, leidingen en het riool vervangen.

Volgens stadsdeelbestuurder Rick Vermin is het nu een slim ingerichte straat waar je echt het ‘winkelstraatgevoel’ ervaart met verschillende winkels, meer ruimte voor voetgangers en fietser en minder ruimte voor sluipverkeer. ‘Een fijne en veilige plek voor bewoners om te wonen en elkaar te ontmoeten. Hopelijk zorgt de vernieuwde look ook voor een flinke economische impuls voor ondernemers.’

Eerste OosterparkstraatAmsterdam impressie