Home Kunst Barbra Streisand doneert ‘minimaal’ een ton Nationaal Holocaust Museum

Barbra Streisand doneert ‘minimaal’ een ton Nationaal Holocaust Museum

0

Zangeres en actrice Barbra Streisand heeft ‘minimaal’ een ton gedoneerd aan het Nationaal Holocaust Museum in oprichting. Dat meldt het Nieuw Israëlietisch Weekblad. Hoeveel Streisand precies heeft overgemaakt is niet duidelijk.

Het museum heeft een bedrag van 23,3 miljoen euro nodig om het museum aan de Plantage Middenlaan te realiseren. Er zou nog 7 miljoen euro nodig zijn. Dat bedrag wil men via donaties van particuliere betrokkenen bij elkaar brengen.

Het Nationaal Holocaust Museum opende in 2016 in de voormalige Kweekschool aan de Plantage Middenlaan. Tijdens deze ‘eerste fase’ van de oprichting waren er meerdere tentoonstellingen en presentaties te zien .

Op 2 februari sluit het tijdelijke museum de deuren voor een verbouwing van twee jaar. De Hollandsche Schouwburg aan de overkant sluit op 30 juli volgend jaar. Naar verwachting wordt het permanente museum in september 2022 geopend.

Het Nationaal Holocaust Museum vertelt straks de geschiedenis van de Holocaust. Met glasheldere feiten, ongecensureerd en ongepolijst. Met tijdelijke tentoonstellingen en evenementen die de wereld en het wereldnieuws verbinden met thema’s uit de Holocaust. Het museum wordt het museale centrum van educatie en kennis over de Holocaust in Nederland.