Home Overzicht ‘Beginnen met meer bewegen heeft mijn leven echt veranderd.’

‘Beginnen met meer bewegen heeft mijn leven echt veranderd.’

0

Bewegen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat financieel kwetsbare mensen met en zonder migratieachtergrond minder bewegen met negatieve gevolgen voor hun gezondheid’, zegt Salih Türker. Hij is initiatiefnemer van de eerste Indische Buurt Run, die op 15 mei wordt gelopen. ‘Ik had zelf een paar jaar geleden een ongezonde levensstijl. Beginnen met meer bewegen heeft mijn leven echt veranderd.’

Salih Türker begon zelf dagelijks 10.000 stappen te zetten. Hij begon met rondjes door zijn woonwijk de Indische Buurt. ‘’Ik ging niet naar huis zonder dat ik die stappen had gezet. Dit heb ik voor lange tijd elke dag gedaan. Op een gegeven moment wilde ik meer en toen ben ik begonnen met hardlopen. Het heeft me ook gestimuleerd om gezonder te eten. Als je lichaam veel beweegt, snakt het vanzelf naar gezonder eten. Ik wil andere mensen graag inspireren met de Indische Buurt Run en hen dat zetje geven naar een gezonde levensstijl.’’

Met de Indische Buurt Run wil Salih Türker mensen met kwetsbare posities bereiken en ze stimuleren om meer te bewegen. mensen met kwetsbare posities bereiken en hen stimuleren om meer te bewegen.

Stichting Diversiteitsland organiseert de Indische Buurt Run samen met Civic, Loopwijzer en Dynamo. Het evenement begint op zondag 15 mei om 10.00 uur in het Flevopark en gaat deels door de Indische Buurt. Sportmakelaars van Fitinoost beginnen met een gezamenlijke warming-up en daarna starten de verschillende loopactiviteiten: de kidsrun, een wandelroute voor senioren en 5 kilometer voor volwassenen.

Volgens de organisatoren staat plezier maken en samen bewegen voorop tijdens het evenement. Elke deelnemer die de route afmaakt ontvangt een medaille. Ze vinden het belangrijk dat iedereen met een positief gevoel naar huis gaat.