Home Overzicht Natuurinclusief nieuwbouwplan met 279 woningen in Amstelkwartier

Natuurinclusief nieuwbouwplan met 279 woningen in Amstelkwartier

0

Aan het Bella Vistapark in het Amstelkwartier komen 244 middenhuurwoningen en 35 koopwoningen voor starters en gezinnen. De ontwikkelaars Wonam en Zadelhoff hebben met de gemeente een optieovereenkomst getekend. De nieuwbouwplannen worden de komende maanden verder uitgewerkt in een definitief ontwerp.

Met hun nieuwbouwplan willen de ontwikkelaars met name starters en middeninkomens bedienen. Wethouder Jakob Wedemeijer: ‘De stad heeft starters en middeninkomens hard nodig om een goed functionerende én inclusieve stad te blijven. Daarom is tachtig procent van alle nieuwbouw in de stad sociale- en middenhuur, zodat ook mensen met een middeninkomen een goede, betaalbare woning kunnen vinden. Met deze 279 nieuwe woningen bieden we deze groepen een comfortabel huis met een goed aantal vierkante meters en eigen buitenruimte. Een mooie uitbreiding van de Amsterdamse woningvoorraad, die daarnaast ook bijdraagt aan doorstroming op de woningmarkt.’

De middenhuurwoningen krijgen een oppervlakte van minimaal 70 m2 en de koopwoningen gemiddeld 50 m2. Er komt een grote binnentuin met een microbos, net als groene gevels, beplante terrassen en daktuinen. De buitenruimte wordt, aldus de ontwikkelaars, zo ingericht dat het ontmoeting en beweging stimuleert. Het gebouw wordt CO2-neutraal door innovatieve isolatie, energiezuinige installaties en zonnepanelen. Regenwater wordt hergebruikt. Ook komen er nestplekken voor vogels, vleermuizen, vlinders en bijen.

Verder voorziet het bouwplan in bedrijfsruimtes voor duurzame, ambachtelijke ondernemers en een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners. Om verbinding in de wijk te stimuleren, komt er een Huis van de Wijk. In dit deel van Amstelkwartier komen ongeveer 850 woningen, waarvan 40 procent middeldure huurwoningen. De bouw start naar verwachting in 2024.