Home Overzicht Benefietconcert in Club Panama voor muzieklessen in Peru

Benefietconcert in Club Panama voor muzieklessen in Peru

0

Met een orkest van honderd leerlingen en twintig muzikanten geeft muziekschool AbelloPeru een benefietconcert in Club Panama. Daarmee zamelt de muziekschool donaties in voor gratis muzieklessen voor kinderen in Peru.

In eerste instantie zal het project van de Peruaan Abello zich richten op het geven van muzieklessen aan de kinderen van het dorp Callango in Peru. Dit is het afgelegenste gebied van Ica. Abello had zelf een moeilijke jeugd in Perú en heeft ervaren hoe samen muziek maken en het leren bespelen van een instrument bijdraagt aan een beter zelfgevoel dat ten goede komt aan de algehele ontwikkeling. ‘Toen ik jong was in Peru voelde ik veel verplichtingen, maar weinig zingeving. Muziek geeft hoop en laat oneindige mogelijkheden zien die je weg verlichten. Dit geeft elke keer weer een nieuwe richting.’

Met de AbelloPeru Foundatie wil Abello dat de mensen in Callango door middel van muziek hun leven op een positieve manier kunnen veranderen. Het is ook de bedoeling om de banden tussen kinderen uit Europa en Zuid-Amerika te versterken en grenzen te helpen doorbreken. Dit door het bevorderen van de uitwisseling van ervaringen in beide continenten, en zo de verbondenheid ervaren door de bezielende kracht van muziek.

Met zijn muzieklessen in Nederland en de stichting wil Abello anderen de kracht van muziek laten ervaren. De Peruaanse muzikant en kunstenaar kwam elf jaar geleden naar Nederland en volgde een inburgeringstraject. Vanuit zijn enthousiasme voor de muziek begon hij gitaarlessen te geven. Inmiddels heeft hij een muziekschool in Watergraafsmeer en geeft hij les aan meer dan 120 kinderen en volwassenen uit de buurt. Daarnaast startte Abello PlanB. Een groep volwassen muzikanten uit de buurt studeert samen met de leerlingen liedjes in voor het benefietconcert. Ze begeleiden de leerlingen tijdens het concert als echt orkest.

Het beheer van de donaties loopt via de stichting AbelloPeru, die in Nederland is gevestigd. De stichting werkt met steun van de muziekschool AbelloPeru, die de opleidingservaring heeft.

Benefietconcert in Club Panama op zondag 10 juli om 15.00 uur

Check Stichting AbelloPeru Foundation | Donaties