Home Overzicht Benefietconcert voor Oekraïne met werk van Oekraïense componist

Benefietconcert voor Oekraïne met werk van Oekraïense componist

0

Symfonieorkest De Philharmonie geeft op zondag 15 mei in Muziekgebouw aan ’t IJ om 20.15 uur een benefietconcert voor Oekraïne. Het orkest opent met de Concert ouverture Rising die in 2021 gecomponeerd is voor de viering van 30 jaar onafhankelijkheid van Oekraïne.

Symfonieorkest De Philharmonie nodigt vluchtelingen uit Oekraïne uit voor het concert. Aan het publiek vraagt het orkest om een benefietbijdrage, hetzij in de vorm van een kaartje voor een vluchteling uit Oekraïne, hetzij als extra bijdrage in geld. Deze bijdrage gaat naar het Rode Kruis in Oekraïne.

De muziek van de Oekraïense componist Shymko klinkt voor het eerst in Nederlandse zalen. De Concert ouverture Rising uit 2021, van de in Lviv wonende componist Shymko, is een energieke ode aan de levenslust van Oekraïners en componeerde hij voor de viering van 30 jaar onafhankelijk Oekraïne. Dit is de première in Nederland.

De Nederlandse dirigent Stijn Berkouwer en het in Amsterdam gevestigde orkest hebben een gedeelde drijfveer: hun liefde voor laat-romantische en minder bekende werken. In het orkest spelen ook bewoners uit Oost, waaronder de voorzitter van het orkest.

In de huidige wereld zijn zij zich nog extra bewust geworden van het voorrecht om muziek te kunnen maken. De wens is dat hun muzikale plezier ten goede komt aan hulp in Oekraïne: de opbrengst is voor het Rode Kruis in Oekraïne. Ook is er contact ontstaan met de in Lviv levende Aleksandr Shymko.

Kaarten  € 25,00 en € 20,00 voor CJP/Stadspas.
Kaarten bestellen
Check www.dephilharmonie.nl