Home Overzicht Bertie van Gelder onverwacht overleden

Bertie van Gelder onverwacht overleden

0

Op 24 januari overleed Bertie van Gelder op 88-jarige leeftijd onverwacht aan een hartstilstand in het OLVG. Ze was een betrokken buurtgenoot. Met iedereen die een beroep op haar deed, deelde ze haar wijsheid, kennis en ervaring. Bertie was een pleitbezorgster voor rechtvaardigheid en onvoorwaardelijk liefdevol, lezen we in de overlijdensadvertentie. 

Op haar herdenkingspagina op internet delen buurtbewoners, vrienden en kennissen hun herinneringen en ervaringen met Bertie. Religie was niet haar ding, meldt iemand, verbinding wel. Ze begreep dat de geloofsgemeenschappen een rol speelden in de verbinding tussen de verschillende groepen in Oost. Bertie van Gelder was onder andere vrijwilliger bij moskee Al Kabir, secretaris van de Ouderen Advies Raad Oost, organiseerde gesprekken tussen Palestijnen en Israeli’s. Van haar maillijst werd gretig gebruikgemaakt door mensen die activiteiten in de buurt organiseerden.

‘Ik heb haar leren kennen als een bevlogen mens, die oog heeft voor haar geschiedenis en tegelijkertijd staat en meebeweegt in de realiteit van het hier en nu’, schrijft iemand.

Door het raam in haar flat in de Woltera van Reesstraat keek Bertie van Gelder uit op het Burgerziekenhuis, waar ze geboren is. ‘De kring is rond,’ zegt ze in een filmpje dat gemaakt is over oud-leerlingen van de Joke Smit school.

In verband met de coronamaatregelen is de uitvaart in besloten kring.

De herdenkingspagina