Home Overzicht Beste woningbouwproject van 2019 staat in het Science Park

Beste woningbouwproject van 2019 staat in het Science Park

0

De Zuiderkerkprijs voor het beste woningbouwproject is gegaan naar CPO Science Park. Het bekroonde gebouw staat in de bocht van de Carolina MacGillavrylaan tussen de Kea woontoren aan de westzijde en de Samos woontoren aan de oostzijde. De gemeente kent de prijs jaarlijks toe aan de architect en opdrachtgever van het beste woningbouwproject.

Het CPO Sciencepark was genomineerd omdat het ‘sculpturale en functionele gebouw een treffend contrast met andere gebouwen op het Science Park vormt’. Het ‘bescheiden’ woningblok van Atelier van Wengerden heeft volgens de jury een ‘uitzonderlijke architectonische kwaliteit, dat van een verloren ruimte in een ietwat vreugdeloos gebied voor de grootste verrassing zorgde’.

Het appartementengebouw bestaat uit zestien appartementen en staat aan de Ooster Ringdijk moest daarom aan een aantal extra voorwaarden van het waterschap voldoen. Ook golden er strenge eisen voor de energiehuishouding.

CPO is de afkorting van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en dat betekent dat de bewoners zelf de baas zijn van het gebouw. Het zijn dan ook geen standaardwoningen, maar de bewoners hebben hun woning op maat gemaakt.