Home Overzicht Betondorp heeft sinds donderdag een kleine weekmarkt op de Brink

Betondorp heeft sinds donderdag een kleine weekmarkt op de Brink

0

Betondorp heeft sinds donderdag een kleine buurtmarkt. Het aanbod is beperkt, maar een keer per week kun je van van 10.00 tot 13.30 uur op de Brink terecht voor verse vis, bloemen, groente, fruit en snacks. Het is een noodoplossing, want de buurt heeft behoefte aan nieuwe winkels waar je iedere dag terecht kunt.

Het winkelaanbod in Betondorp is beperkt, ook omdat de supermarkt uit de buurt is vertrokken. Veel dagelijkse boodschappen moet je ergens anders doen. Voor veel oudere bewoners is het winkelcentrum op het Christiaan Huijgensplein te ver weg. De weg langs de Nieuwe Ooster is lang en met de tram is het voor ouderen een heel gedoe.

Voor Betondorpers is de Brink van oudsher een ontmoetingsplaats. Er waren meerdere winkels, nu alleen nog een bakker en een slager. Een ontmoetingsplek was het niet echt meer. Toch is het volgens het stadsdeel van groot belang dat er in Betondorp zo’n plek is. Er is veel veel eenzaamheid in deze wijk. De markt kan een plek worden waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en leren kennen.

Vanaf begin dit jaar is gezocht naar ondernemers die een kraam op de markt willen runnen. Een paar keer heeft er in oost-online een oproep van het stadsdeel gestaan waarin ondernemers werden opgeroepen een aanvraag te doen voor een tijdelijke staanplaats. Het liep niet storm, want een drukke markt zou het sowieso niet worden. Nu hebben de buurtbewoners Eugene en Naomi zelf marktkooplui benaderd en kramen geregeld.