Home Overzicht Bewonersorganisaties willen 30 km per uur in en rondom het centrum

Bewonersorganisaties willen 30 km per uur in en rondom het centrum

0

Veertig bewonersorganisaties plaatsten op ‘petities.nl’ waarin zij vragen om op en binnen de S100 (de ring Mauritskade-Stadhouderskade – Nassaukade – CS) een maximumsnelheid van 30 km per uur in te voeren. Al heel wat bewoners van de Kattenburgerstraat en de Weesperstraat hebben deze petitie ondertekend, maar is ook van belang voor omwonenden van de Eilandenboulevard en de Cruquiuskade.

Je kunt de petitie ondertekenen op autoluwnu.petities.nl

De bewonersorganisaties zijn het niet eens met het college van burgemeester en wethouders om met de ‘Agenda Autoluw’ alleen in rustige straten 30 kilometer per uur in te voeren. Volgens de organisaties is dat nodig omdat bij maximaal 30 kilometer per uur er 25 procent minder doorgaand verkeer is dan is ook de bereikbaarheid beter. Vergeleken met een snelheid van 50 kilometer per uur bespaart die maximumsnelheid levens van voetgangers en fietsers.

Volgens Autoluw Nu, de organisator van de petitie laten de maatregelen van de coronacrisis zien dat we kunnen weer ademhalen, ouderen durven de straat over te steken, omwonenden langs drukke straten slapen weer eens goed. Ook na de crisis moet dit blijven. Dat kan door Amsterdam autoluw te maken.