Home Overzicht Twee schietpartijen in Oost. Man dood. Daders onbekend

Twee schietpartijen in Oost. Man dood. Daders onbekend

0

In de nacht van zaterdag op zondag is een 29-jarige Amsterdammer doodgeschoten op de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan. Ook op IJburg was het die nacht raak. Daar raakte voor zover bekend niemand gewond.

Foto Paulina Renaud

In de omgeving van de Panamalaan is een brandend voertuig aangetroffen met Duits kenteken. De politie onderzoekt of het voertuig verband houdt met de schietpartij. Er is nog geen arrestatie verricht. Een traumateam en andere hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de man was toen al overleden.

Op IJburg is een woning aan de Erich Salomonstraat beschoten. Het schot zou zijn afgevuurd op het raam van de woning. Ter plaatse heeft nader onderzoek plaatsgevonden. Daarbij werd een huls gevonden. Er is geen verdachte aangehouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek

Het is niet voor het eerst dat er wordt geschoten in de Erich Salomonstraat. Op last van de burgemeester werd in 2018 werd een woning in de straat dichtgetimmerd nadat er kogelgaten in het pand waren aangetroffen. In mei 2019 viel de politie een woning binnen na een schietpartij.