Home Overzicht Bezwaar tegen extra parkeerplaatsen in het Diemerpark

Bezwaar tegen extra parkeerplaatsen in het Diemerpark

0

Het plan om een parkeerterrein aan te leggen in groenstrook langs de Oeverzeggestraat op IJburg is van tafel. Nu blijkt dat de hoge kosten, technische en procedurele risico’s en de landschappelijke en natuurlijke waarde van de groenstrook niet waren voorzien. Ook de bezwaren van bewoners en de stadsdeelcommissie spelen een rol. Die parkeerplaatsen komen nu in het Diemerpark. De Vrienden van het Diemerpark zijn daar helemaal niet blij mee.

Volgens Kees Lakerveld van de Vrienden van het Diemerpark komt er nu een forse uitbreiding van het parkeerterrein in het Diemerpark en niet een beperkte zoals het stadsdeel zegt. ‘In de Oeverzeggestraat wilde het gemeentebestuur voor tien sportvelden een parkeerterrein aanleggen met 90 parkeerplaatsen. Nu worden het 9,5 sportvelden met 85,5 parkeerplaatsen. Dat is geen beperkte uitbreiding, maar meer dan een  verdubbeling van het huidige aantal van de 42 parkeerplaatsen die de gemeente in het Diemerpark wil aanleggen”aldus Lakerveld. Ook maakt hij bezwaar tegen de suggestie in de communicatie dat er door de gemeenteraad al besluiten zijn genomen en dat de parkeerplaatsen bij en niet in het Diemerpark zouden komen.

De gemeente zegt de parkeerplaatsen dichtbij de brug in het Diemerpark met een zo laag mogelijk aantal parkeerplekken te willen aanleggen. De gemeente gaat ook onderzoeken hoe het aanrijdend verkeer gereguleerd kan worden door auto’s het park niet in te laten rijden als het parkeerterrein vol is. Ook is er de optie is om verkeer dat aanrijdt via de Oeverzeggestraat af te laten rijden via het Dick Hilleniuspad in het Diemerpark en de Diemerzeedijk.