Home Eten&Drinken Bier kun je leren proeven bij proeflokaal House of Bird

Bier kun je leren proeven bij proeflokaal House of Bird

0

In de serie ‘Leren Proeven’ brengt Bird Brewery in het Diemerbos tweemaandelijks twee vergelijkbare bieren uit. Tijdens de proefsessie proef je in een gratis online proeverij vanuit het Brouwlab in House of Bird met een proefpanel biersommeliers de twee bieren die gebaseerd zijn op dezelfde basis. Met een proefformulier worden de bieren besproken en wordt ingegaan op de verschillen.

Als bierliefhebber kun je op 24 februari live meeproeven bij proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. Bird Brewery lanceert de Hop en Extra Hop: twee vergelijkbare bieren. Vanuit het Brouwlab wordt er een online proeverij verzorgd door een proefpanel biersommeliers, maar voor 10 euro kun je zelf ook live meeproeven met twee bieren en bijpassende borrelhap onder leiding van internationaal biersommelier Stephanie Verkerk.

‘We doen de eerste proeverij live vanuit het brouwlab in ons proeflokaal House of Bird en die is gratis te volgen op facebook’, vertelt mede-oprichter en biersommelier Rik van den Berg. ‘Daarnaast is het ook mogelijk om in ons proeflokaal live mee te proeven. Onze biersommelier Stephanie Verkerk geeft ter plekke uitleg en vragen kunnen meteen worden gesteld. Op die manier brengen we online en offline bij elkaar.’

Tijdens de eerste proefsessie worden Hop en Extra Hop geproefd. En ja, het draait het om hop. De variëteiten zijn echter enorm. Bloemig, fruitig, kruidig, aards, citrus: het is slechts een greep uit de mogelijke smaken en geuren. Voeg daaraan toe dat het ontzettend veel invloed heeft op welk moment tijdens het brouwproces de hop wordt toegevoegd.

Offline en online proeverij bij House of Bird op 24 februari om 19.00 uur.