Home Indische Buurt Bij expo Fabricated ontdek je feiten en fictie in jouw digitale wereld

Bij expo Fabricated ontdek je feiten en fictie in jouw digitale wereld

0

Fabricated is een meertalige, reizende tentoonstelling die digitale geletterdheid, electorale veerkracht en sterkere internetgebruikers bevordert. Fabricated hanteert een leuke, speelse en interactieve aanpak door digitale en analoge games te gebruiken om deelnemers te helpen urgente digitale kwesties, zoals desinformatie, te begrijpen.

Om deelnemers te helpen begrijpen hoe deze onderwerpen de samenleving vormgeven, maakt Fabricated gebruik van op feiten gecontroleerde politieke berichten en advertenties met betrekking tot de EU-parlementsverkiezingen van 2024.

Mensen die de tentoonstelling verlaten hebben door het bekijken van de tentoonstelling en het spelen van games een schat aan kennis opgedaan over nepnieuws en desinformatie. Deze kennis zal de bezoekers helpen om feiten beter te kunnen controleren. Tegelijkertijd zullen ook hun digitale vaardigheden verbeteren. De initiatiefnemers van deze tentoonstelling zijn onderzoekers van de Hogeschool InHolland. Zij meten ook de impact van deze tentoonstelling. Zij willen dit doen door kwalitatieve interviews te houden met bezoekers en geanonimiseerde kwantitatieve gegevens te verzamelen. Door dit onderzoek hopen zij inzicht te krijgen in hoe bezoekers van de tentoonstelling naar het digitale politieke landschap kijken.

Fabricated is te zien van tot en met 7 juni in Oba Javaplein. Toegang gratis.