De Pure Markt in Park Frankendael kent iedereen in Oost wel. Maar er is een groot geheim. Op zaterdag is er een bijzondere markt in de binnentuin van de Hermitage. Daar vind je groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desem, bijna alles… Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en hoe dichter bij Amsterdam hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt en ze vertellen je graag over herkomst, kwaliteit en hoe ze werken.

De deelnemers aan de markt komen met een verhaal uit en rond Amsterdam. Zo is er zuivel van boeren rondom Amsterdam, biologische groenten van de voedzame kleiachtige bodem van de ‘bolle es’ en kraakverse vis uit onze eigen Noordzee.

Cultuur en culinair smelten samen tot een markt in de binnentuin van de Hermitage. Je hebt de mogelijkheid om de markt en de tentoonstellingen te combineren. Want tussen de markt door is de Hermitage natuurlijk ook gewoon museum met indrukwekkende tentoonstellingen voor jong en oud. Neem dus gerust je kinderen mee of spreek af met je vrienden op het terras buiten. Er is genoeg te doen en te proeven voor wie langer wil blijven hangen.

De markt in de binnentuin van de Hermitage is iedere zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur.  De toegang gratis en de entree is aan de Amstelzijde van het gebouw. Dit kun je op de markt verwachten:

Desembrood en croissants van Noé
Alle broden van Noé worden elke dag vers met de hand gemaakt met biologisch gecertificeerde ingrediënten. Alle recepten zijn Frans, zonder toevoegingen of verbeteraars. Kom hun Franse tradities en bakgeheimen proeven!
nl.boulangerienoe.nl

Cha Moods
Met Cha Moods 茶沐 brengen Yang en Chenlin de rijke theedrinkcultuur van China van hun geboorteplaats Shanghai naar hun tweede thuis Amsterdam. De twee vrienden laten je kennismaken met zorgvuldig samengestelde Oolong-thee, Pu’er-thee en verschillende soorten witte, groene en zwarte thee. Kom langs voor een unieke thee-ervaring en laat je verbazen door innovatieve mocktails, cold brew theerecepten en de traditionele Gongfucha-methode om thee te zetten.
www.chamoods.com

Groenten en fruit van de Antoniushoeve
Antoniushoeve heeft een passie voor biologisch. Hoog in het vaandel staat de bodemkwaliteit. Want daar begint gezonde voeding en biodiversiteit. Ze brengen onze eigen oogst mee, maar we hebben bijvoorbeeld ook biologische citrus van boeren die we vertrouwen. Oh ja, en natuurlijk verse eitjes van onze eigen kipjes.
www.tuinderijdeantoniushoeve.nl

Noordzeevis van De Viskot
De viswinkel zonder voorraad en een atelier voor chefs. Vis die tollend vroeg van de afslag rolt en diezelfde avond in je pan ligt. Chef Lenny von Lichtenstein van restaurant De School maakt soep, stoof of worst van wat er overblijft. En chef Niels Muller rookt speciaal Noordzeevissen zoals schol en rog.
www.deviskot.nl

Worst van De Herkomst
Duurzaam en circulair boeren in de stad door reststromen te hergebruiken. Wat de stad weggooit, verdwijnt daar in de maag van varkens die vrij in de natuur leven. Het vlees heeft echte kwaliteit. En dat met een CO₂-afdruk nog lager van die van kunstvlees. Stadsboer Dirk Koolen neemt droge worsten mee en draait Porchetta op de bbq, vers van het spit!
www.deherkomst.nl

Hout gestookte kip van Style Culinair
Biologische Franse kip van ’t spit. Ze worden terplekke voor je geroosterd in de binnentuin van de Hermitage. Natuurlijk op een hele eigen selectie hout met een hele eigen smaak en dat laten ze je graag proeven.
[email protected]

Zuivel van MOMA en kazen van Kef
MOMA brengt zuivel van boeren rondom Amsterdam direct naar de Hermitage. Melk, Yoghurt en boter voor de stad van net buiten de stad. De kaas zoekt Abraham Kef uit. Alleen de mooiste van uit de buurt tot de beste uit heel Frankrijk.
www.moma.amsterdam | abrahamkef.nl

Pure klassieke Italiaanse desserts
SALVO, de bakker met Napolitaanse roots en een missie. Want Tiramisu en Cannoli kennen we. Maar SALVO zet juist ook alles op de kaart wat we nog niet kennen. En dat is veel, mooi, heerlijk en feestelijk.
www.bakedbysalvo.com

Bloemen van Sijmons
Haal de kleuren en geuren van het seizoen in huis met Sijmons Bloemen. Prachtige verse bloemen, boeketten, grassen en pluimen.