Home Overzicht Binnenkort weer Genieten aan het Oranje-Vrijstaatplein

Binnenkort weer Genieten aan het Oranje-Vrijstaatplein

0

De verbouwing van het Stadsloket is in volle gang. Het gebouw aan het Oranje Vrijstaatplein wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden op de begane grond zijn bijna klaar. Dat betekent dat ook Grand Café Genieten binnenkort weer open kan. Vanaf 20 juli kun je er weer terecht voor een kop koffie, ontmoetingen, optredens, feestelijke bijeenkomsten en Resto van Harte gaat weer koken.

Het Stadsloket wordt verbouwd omdat de gemeente de ruimtes in haar panden beter wil benutten. Zo stond de kantine van stadsdeel Oost buiten lunchtijd vaak leeg. Ook in het naastgelegen Grand Café Genieten was het overdag vaak stil. Pas na vijf uur werd het een drukke en levendige plek. Daarom wordt de ruimte van Genieten vanaf eind juli doordeweeks tot 17.00 uur een plek waar ambtenaren, bestuurders, ondernemers en bewoners elkaar ontmoeten voor korte overleggen, een kop koffie en lunch. Na 17.00 uur en in het weekend neemt Genieten het stokje over en worden er weer activiteiten voor en door de buurt georganiseerd.

Voor twee groepen die overdag van de ruimte van Genieten overdag gebruik maakten zijn alternatieven gevonden. Vanaf 20 juli kan de Ouderen Advies Raad Oost spreekuur houden in de raadszaal van het Stadsloket. De bridgeclub kan terecht in Sporthal Wethouder Verheij.