Home Overzicht Birò, Carver en andere elektrische karretjes krijgen een kenteken

Birò, Carver en andere elektrische karretjes krijgen een kenteken

1

De snelle en stille elektrische karretjes van het merk Birò, Carver en andere merken krijgen een kenteken. Ze horen thuis op de rijbaan en mogen niet meer op de stoep parkeren en moeten gaan betalen. Om bezitters tegemoet te komen en deze vorm van stil en schoon verkeer aan te moedigen, start de gemeente op 1 juli een proef met een speciale parkeervergunning.

De eigenaren van de emissie loze brommobielen kunnen voor de komende twee jaar een parkeervergunning aanvragen. Daarmee kunnen ze overal in de stad parkeren, uiteraard alleen op een officiële (auto)parkeerplaats. Wie zijn voertuig toch op de stoep zet, riskeert een boete van € 95,-. Daarmee blijven de stoep en het fietspad vrij voor diegenen voor wie ze bedoeld zijn.

Parkeervergunning kost € 224,75 per half jaar

De tijdelijke stadsbrede vergunning kost de helft van wat andere vergunningen voor de hele stad kosten, zoals voor deelauto’s. Tot en met juli 2022 is dat € 224,75 per half jaar. Mensen die een Birò of Carver rijden vanwege hun handicap hebben geen kenteken nodig. Wel moet het wagentje zijn aangepast op hun beperking en moet het gekeurd zijn door de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Tot 1 juli 2022 zijn er maximaal 3.000 stadsbrede vergunningen beschikbaar. Elke uitgegeven stadsbrede vergunning gaat af van het vastgestelde maximum van gewone parkeervergunningen in dat vergunningsgebied.

 

1 REACTIE

  1. Weer een onnavolgbare logica van de gemeente Amsterdam. Die wil mensen uit de auto hebben. Sommigen nemen daarom een elektrische Biro. Zij gaan de auto dus uit. En wat doet de gemeente? Die gaat ze laten betalen en jaagt ze de auto weer in. Heel ‘handig en doordacht’, vooral de timing! Door de corona-crisis kan het OV minimaal worden gebruikt, dus maakt Amsterdam eigen vervoer een stuk moeilijker en onbetaalbaar door een parkeervergunning veel te duur en zeer gelimiteerd aan te bieden. Als ik een rijbewijs had, kocht ik morgen weer een auto. Een Biro heb ik nooit gehad