Home Overzicht BOB Helpt en MAS-Zone3 samen aan de slag op Oostenburg

BOB Helpt en MAS-Zone3 samen aan de slag op Oostenburg

0
Marius Ernsting, voorzitter BOB Helpt en Rahma el Mouden, directeur van MAS-Zone3.

BOB Helpt!, een initiatief van vier buurtbewoners van de Oostelijke Eilanden, wil dat de kansen die de nieuwe wijk Oostenburg biedt, uitstralen naar de Oostelijke Eilanden en omgeving. Bob Helpt en MAS-Zone3 gaan samenwerken. Daarmee gaat een
slagvaardig dienstenbedrijf voor de nieuwbouwwijk Oostenburg-Noord van start. Het buurtbeheerbedrijf gaat er de openbare ruimte en de gebouwen onderhouden.

Rahma el Mouden, directeur van MAS-Zone3 en Marius Ernsting,  voorzitter van de stichting BOB Helpt hebben op 19 november een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarmee is een
slagvaardig dienstenbedrijf voor de nieuwbouwwijk Oostenburg-Noord van start gegaan.

BOB Helpt is een initiatief van vier buurtbewoners die willen dat de ontwikkelkansen die de nieuwe wijk Oostenburg biedt, uitstralen naar de Oostelijke Eilanden en omgeving. BOB Helpt is een sociale firma met twee doelstellingen: ontmoetingen tussen mensen uit de buurt stimuleren én buurtbewoners zonder baan aan werk en opleiding helpen.

MAS-Zone3 is actief op het gebied van schoonmaak, onderhoud en inbraakpreventie en levert personele diensten als huismeesters, wijkbeheerders, conciërges, detachering en horecamedewerkers. Opdrachtgevers zijn onder andere het Rijksmuseum, hotels, woningbouwverenigingen en vastgoedbeheerders.

Samen zullen BOB Helpt en MAS-Zone3 ervoor zorgen dat de ruim 3000 mensen die op Oostenburg-Noord gaan wonen en werken, het naar hun zin hebben. Ze leveren alle diensten die daaraan bijdragen, van schoonmaak tot reparatie. De werkzaamheden zullen zo divers mogelijk zijn. Dat levert brede ontwikkelkansen voor mensen uit de buurt die er gaan werken. Zij krijgen begeleiding en opleiding als dat nodig is. Dat is de kracht van de samenwerking. Al deze mogelijkheden zijn te realiseren ook samen met de gemeente Amsterdam, UWV, opleidingsinstituten en andere instanties.

Op Oostenburg-Noord komen naast de 1800 woningen, veel kantoren en veertien horecabedrijven. De toekomstige klanten van BOB Helpt en MAS-Zone3 zijn de verhuurders, zoals Stadgenoot, Atrium, Achmea en andere eigenaren van gebouwen. Bij de bedrijven en horecavestigingen worden ook stageplaatsen gecreëerd. De gemeente steunt dit initiatief met werk rond beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Met ROC Amsterdam wordt een opleiding onder meer in de horeca geboden. Aan toekomstige klanten worden alle diensten van het buurtbeheerbedrijf geleverd.