Home Oostelijk Havengebied Borneo Architectuur Centrum opent Cinema Club met films over architectuur en kunst

Borneo Architectuur Centrum opent Cinema Club met films over architectuur en kunst

0

Het Borneo Architectuur Centrum heeft vanaf 4 april een volwaardige filmruimte en vertoont films op het gebied van architectuur en kunst. De Borneo Architectuur Cinema Club (BACC) komt met aansprekende internationaal bekroonde films met inleidingen van makers en betrokken ontwerpers en gebruikers. De BACC in het Oostelijk Havengebied sluit met dit initiatief aan op de groeiende belangstelling voor de betere architectuurfilm.

De eerste film is de veelvuldig bekroonde ‘klassieker’ Mission Statements van architect/filmmaker Jord den Hollander. Met de oplopende geopolitieke spanningen in de wereld is het spectaculaire achtergrondverhaal rond de architectuur van de Nederlandse ambassades in deze film meer dan actueel. Te zien op donderdag 4 april om 20.00 uur.

Jord den Hollander verzorgt bij de feestelijke start van de Cinema Club een inleiding over de bijzondere omstandigheden waarin de film tot stand kwam. Op zondagmiddag 7 april om 15.30 uur wordt de film nogmaals vertoond.

Mission Statements onthult een opmerkelijke periode van het Nederlandse ambassade bouwprogramma in een veranderend politiek landschap. Met een line-up van fascinerende architectuur verkent deze film de grenzen van een ambitieus programma om de Nederlandse architectuur in het buitenland te promoten. Daarin de spectaculaire Berlijnse ambassade van Rem Koolhaas die vier keer het budget overschrijdt en de met de Aga Khan Award bekroonde Nederlandse ambassade in Addis Abeba –

Jord den Hollander is een prijswinnende architect en filmmaker. Hij maakte documentaires over kunst en architectuur, schreef en regisseerde internationaal bekroonde televisieseries voor kinderen over kunst en wetenschap èn is sinds 2002 curator en mede-oprichter van het AFFR, het grootste architectuur filmfestival ter wereld. Daarnaast heeft hij een uniek oeuvre aan gebouwen ontworpen zoals het Klokhuis voor kinderen in Almere, de letterkamers van Botel in Amsterdam (met MMX architecten).

Mission Statements van architect/filmmaker Jord den Hollander is te zien op donderdag 4 april om 20.00 uur en op zondag 7 april om 15.30 uur in het Borneo Architectuur Centrum, R.J.H. Fortuynplein 4. Toegang € 8,50 (incl. lidmaatschap)