Home Oud Oost Botulisme geconstateerd in het water van het Oosterpark

Botulisme geconstateerd in het water van het Oosterpark

0

In het water in het Oosterpark worden sinds een paar weken dode vissen en zieke vogels aangetroffen. Bij deze dieren is door de gemeente botulisme vastgesteld. Hierdoor kunnen er giftige bacteriën in het water aanwezig zijn. Het advies is: ga het water niet in en houd kinderen en honden op afstand. Het water kan gevaarlijk zijn voor mensen en dieren. Met borden wordt hiervoor gewaarschuwd.

Door regen en warmte van de afgelopen weken, is de kans op aanwezigheid van giftige bacteriën groter. Ga daarom uit voorzorg het water in het Oosterpark niet in en houd kinderen en honden op het droge. Vermijd het water in het Oosterpark en ander ondiep, stilstaand water in de buurt.

Is het warm en wilt u ergens pootjebaden of uw hond laten zwemmen? Kijk dan op www.zwemwater.nl. Water dat niet op deze website staat, is officieel geen zwemwater. Er wordt niet gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit.

In contact met water geweest? Kwam jij, jouw kind of huisdier kortgeleden toch in aanraking met dit water, dan hoef je je niet direct zorgen te maken. Neem bij klachten wel contact op met uw huisarts. Of met de dierenarts, als het om uw huisdier gaat.