Home Amstel- en Bajeskwartier Bouw vierde woongebouw in Bajeskwartier gestart

Bouw vierde woongebouw in Bajeskwartier gestart

0

In het nieuwe Bajeskwartier wordt voortvarend gebouwd. Eerdere verkoopsuccessen van de woongebouwen The Jay, The Robin, The Ruby en nu The Staring laten zien dat wonen in het Bajeskwartier een grote aantrekkingskracht heeft. In totaal zijn er in de afgelopen drie jaar al 875 sociale huur- en koopwoningen in aanbouw genomen. De eerste sociale huurwoningen zijn al opgeleverd en deze zomer trekken de eerste kopers in hun woning in Bajeskwartier.

De bouw van woontoren The Starling met in totaal 185 woningen waarvan 75 koopwoningen en 110 sociale huurwoningen, blijkt erg in trek bij kopers. De twee, drie- en vierkamerappartementen met oppervlaktes tussen de 45 m2 en 150 m2 zijn verdeeld over 12 verdiepingen. De woningen staan op eigen grond en dus vrij van erfpacht.

In het gebouw, een ontwerp van Arons & Gelauff Architecten, komen naast de diverse koopwoningen ook 110 sociale huurwoningen van de Alliantie. De koop- en huurwoningen hebben beide een eigen entree en delen de gemeenschappelijke fietsenstalling onderin het gebouw. Volgens planning worden de woningen in de zomer van 2025 opgeleverd.

Het atrium van het gebouw reikt tot aan de dertiende verdieping waar de daktuin is gevestigd. Deze tuin is beschikbaar voor alle bewoners en heeft bijna 360 graden uitzicht over de Amstel en de stad. De getrapte opbouw van het gebouw zorgt voor veel ruimte voor dakterrassen en balkons en alle woningen hebben daarnaast een eigen buitenruimte. Op de begane grond is een gezondheidscentrum, sport en wellness voorzien.

Naast The Starling zijn ook de woongebouwen The Jay (135 koopwoningen), The Robin (129 koopwoningen) en The Finch (145 sociale huurwoningen) en The Ruby in aanbouw en zijn de eerste 280 sociale huurwoningen in 2023 opgeleverd. Maar de wijk bestaat niet alleen uit woningen. Zo krijgt Bajeskwartier 68 tuinen, waarvan een groot deel openbaar toegankelijk zal zijn. En inmiddels zijn de middelbare school Spinoza20First, Brouwclub Levenslang Amsterdam, Hotel Jansen en Café Jansen in de wijk neergestreken.