Home Oostelijk Havengebied Bouwinvest is van plan 278 woningen op het Java-eiland te verkopen

Bouwinvest is van plan 278 woningen op het Java-eiland te verkopen

0

Vastgoedbelegger Bouwinvest wil 278 woningen op het Java-eiland verkopen. Dat meldt At5. De bewoners van die woningen behouden hun huidige huurcontract, maar zijn toch niet gerust op de ontwikkeling. Ze maken zich zorgen over eventuele huurverhogingen en vragen zich af of het verduurzamen van de woningen van Bouwinvest nog wel doorgaan.

Bouwinvest wil de woningen verkopen omdat ze niet meer voldoen aan het beoogde rendement of de strategie van de onderneming. Huurdersvereniging  ‘Java’ vertegenwoordigt alle 705 huurwoningen die Bouwinvest op het Java-eiland bezit en is er niet gerust op.

Veel inwoners van het eiland zijn door de stijgingen van de huur vertrokken. Sinds 2021 wordt de huur niet meer verhoogd. De overheid greep in met de zogenoemde ‘Wet maximering huurprijsverhogingen geliberaliseerde huurovereenkomsten’. Als deze wet in 2024 niet wordt verlengd is, bestaat de kans dat een nieuwe investeerder flinke huurverhogingen zal doorvoeren.

Bouwinvest laat At5 weten dat het nog niet zeker is of de woningen daadwerkelijk worden verkocht. ‘Of we dit uiteindelijk ook voor alle andere woningen en dus ook voor de betreffende woningen op Java-eiland gaan doen, is nog niet besloten. Wel hebben we de betrokken huurdersverenigingen al vroegtijdig ingelicht dat deze kans bestaat.’