Home Overzicht Tigers nemen weer lange aanloop naar winst

Tigers nemen weer lange aanloop naar winst

0

IJshockey | Net als de overwinning op de Smoke Eaters zaterdag in de Jaap Edenhal, was de zege op de UNIS Flyers in Heerenveen minder ruim dan gehoopt (en door sommigen verwacht). Waar de directe concurrenten uit Eindhoven en Tilburg de Flyers met 3-13 en 1-6 versloegen, beslisten de Tigers de strijd met shootouts.

Lewis Daniels

De wedstrijd waarin minder tijdstraffen vallen dan goals  – zeven om acht – is op papier de eerste acht minuten voor Amsterdam, dat dan al 0-2 voorstaat. Vlak voor het eind van de tiende minuut verschijnen de Flyers ook op het scorebord, 1-2. Wat rake doelschoten betreft blijft het daarbij tot de rust. Kort daarvoor valt de eerste tijdstraf van de avond, waardoor de Flyers met vier man aan de tweede periode beginnen. Het team ondervindt daar geen schade van en komt in de 29e minuut met de gelijkmaker, 2-2.

De tweede powerplay van Amsterdam die opnieuw kort voor de (tweede) onderbreking valt, brengt het team weer op voorsprong, maar veertig seconden voordat beide ploegen van het ijs gaan loopt Heerenveen weer bij, 3-3.

Terwijl een Tiger naar de kant gaat voor delaying the game, nemen de Flyers een time-out. Ditmaal halen ze voordeel uit hun powerplay, 4-3. Amsterdam komt weer op gelijke hoogte met de thuisploeg als het team tijdens de laatste vijf minuten met een man meer speelt, 4-4.

Het overleg van de Tigers tijdens hun time-out resulteert niet in een winnende goal. Ook tijdens de extra speeltijd is er geen winnaar. Uiteindelijk pakken de Tigers de zege met shootouts. Het team haalt hierdoor twee in plaats van drie punten. Door de uitslagen van dit weekeind zijn de Eindhoven Kemphanen nu koploper met drie punten meer dan Amsterdam, al speelden de Hanen twee wedstrijden meer. Tilburg heeft één  punt minder dan de Tigers en een wedstrijd meer gespeeld, waardoor Amsterdam virtueel koploper is.

Volgende week spelen de Tigers tegen de niet te onderschatten Yeti’s in Breda, die de afgelopen weken hun selectie hebben uitgebreid met oud-Tilburg spelers. Op drie december verschijnen de Tigers weer in de Jaap Edenhal voor een tweede confrontatie met de Yeti’s.