Home Overzicht Bredewegfestival terug in Oost

Bredewegfestival terug in Oost

0

Na twee jaar afwezigheid door corona wordt hét evenement van Oost weer gevierd! Overal in het stadsdeel zijn van 6.00 uur tot 20.00 uur vrijmarkten. Kinderen met een handelsgeest kunnen 27 april terecht op het Eikenplein en het Artisplein, waar ze een eigen vrijmarkt hebben. Het Bredewegfestival, hét evenement van Oost, trapt de avond voor Koningsdag al af met het Koningsmaal en Opera Op Straat. Op Koningsdag zelf is er een podium met acts.

Omdat de vergunningen al tijdens de lockdown van afgelopen november zijn aangevraagd, is de opzet kleiner dan voorheen. Dit jaar is het evenement  alleen op de Bredeweg en het Hogewegplein, waar het muziekpodium, een barretje en foodbussen zijn. Het maximaal aantal bezoekers tegelijk is 2000 man. In de praktijk maakt dit weinig verschil met andere jaren, het aantal aanwezigen schommelt altijd rond dit aantal. Om zicht te houden op het aantal festivalgangers is het begin en het eind van de Bredeweg  afgebakend met dranghekken.

Kinderen uit de buurt zijn dit jaar nog meer betrokken bij het evenement. Voor hen is een speciale kinderraad opgericht. De raadsleden denken mee met de organisatie en schrijven ook op de website van het Bredewegfestival of op Facebook.

Nieuwe bestuursleden

Om het Bredewegfestival ook in  2023 te houden, zoekt de organisatie per direct naar nieuwe bestuursleden. Zij krijgen alle ruimte  het festival opnieuw ‘uit te vinden’ – en tegelijk een mooie  traditie te koesteren.

Lees ook Bredewegfestival dit jaar klein en dat is even wennen
Check bredewegfestival.nl | Aanmelden bestuur