Home Oud Oost Brief | Onderdak gezocht voor Ahmet

Brief | Onderdak gezocht voor Ahmet

0

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik zoek tijdelijk onderdak voor mijn logé Ahmet. Ahmet logeert sinds begin december op de Weesperzijde, maar kan daar vanwege de komende verbouwing, niet langer blijven. Ahmet is 42 jaar, was commissaris van politie in Turkije en is om politieke redenen naar Nederland gevlucht. Hij is inmiddels erkend als statushouder en mag dus in Nederland blijven. Hij wacht nu op een woning in Amsterdam. Die wachtlijst is lang en hij woonde, zoals zoveel statushouders, tot december nog steeds in het AZC in Leersum waar hij verpieterde. Het wachten en niet kunnen beginnen aan zijn nieuwe leven, viel hem zwaar.

Via onze vrienden en Takecarebnb is hij bij mij terecht gekomen. Sindsdien gaat het beter met Ahmet: hij heeft hier een netwerk van Turkse vrienden, gaat naar het taalcafé BOOST in OOST om Nederlands te leren, helpt met klussen in en om het huis en raakt al aardig ingeburgerd in de buurt. Het zou zo mooi en goed zijn als hij in de buurt kan blijven en verder kan met inburgeren en het opbouwen van zijn nieuwe bestaan in Nederland. Vandaar dit verzoek.

Het gaat om een tijdelijk verblijf, met ingang van 1 maart, in principe voor 3 maanden. Dat loopt via de organisatie Takecarebnb, die bemiddelt bij dit soort opvang, daar veel ervaring mee heeft, en hulp en advies kan geven. Veel meer daarover is te vinden op hun website Takecarebnb.org.
Het zijn gure tijden, de ontwikkelingen in eigen land en daarbuiten stemmen somber, maar op individueel niveau kunnen we wel degelijk iets doen om toch een beetje bij te dragen aan een betere wereld. Dus mocht je voor drie maanden een kamer over hebben die je aan Ahmet zou gunnen, dan is dat heel fijn en hoor ik dat graag.

Met dank en hartelijke groet,
Maarten de Boer, Galerie Weesperzijde
[email protected]