Home Kunst Broedplaats ‘Het Baggerbeest’ wordt tien jaar creatieve hart van Sluisbuurt

Broedplaats ‘Het Baggerbeest’ wordt tien jaar creatieve hart van Sluisbuurt

0

De eerste wand van broedplaats Baggerbeest, in de nieuwe Sluisbuurt, is onthuld door wethouder Touria Meliani. Het Baggerbeest biedt ruimte aan onder andere 72 ateliers voor makers en zal de komende tien jaar het creatieve hart worden van de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland.

Het Baggerbeest is het allereerste gebouw van de Sluisbuurt op Zeeburgereiland. Het Baggerbeest dankt zijn naam aan het slib waaruit de Sluisbuurt is ontstaan. De broedplaats krijgt een binnenplaats met een podium, waar ruimte is voor kleine evenementen, talentontwikkelingsprogramma’s en buurtactiviteiten. Rondom die binnenplaats komen in vier gebouwen in totaal 72 ateliers voor makers, kunstenaars en andere creatieve ondernemers.

Ook komt er een horecagelegenheid, een jongerencentrum, een buurtatelier waar bewoners initiatieven zoals een weggeefwinkel kunnen ontplooien en een multifunctionele ruimte voor optredens, voorstellingen en presentaties. In samenwerking met verschillende kleine en grote culturele- en educatieve instellingen uit de hele de stad ontstaat een cultureel en creatief programma in en om het gebouw. Ook de (nu nog) lege zandvlakte rondom de broedplaats naast de ingang van de Piet Heintunnel zal in gebruik genomen worden, bijvoorbeeld voor kunstinstallaties.

De nieuwe creatieve broedplaats Het Baggerbeest. Voor een periode van tien jaar mag het gebouw die functie houden.