Home IJburg Het Steigerpark krijgt Basecamp in park

Het Steigerpark krijgt Basecamp in park

0

In het Steigerpark op IJburg wordt op 4 april het kunstwerk ‘Basecamp’ van Rob Sweere onthuld. Het is een verwijzing naar de eerste bewoners op IJburg en bestaat uit drie onderdelen die op verschillende plekken in het Steigerpark zijn geplaatst. De bewoners van IJburg konden stemmen op twee kunstwerken. Het ontwerp van Rob Sweere won.

In 2018 was gezocht naar plekken voor kunst in de openbare ruimte op IJburg. Het nieuw aan te leggen Steigerpark bleek hiervoor geschikt. Bewoners werden uitgenodigd zich aan te melden voor een kunstcommissie. De commissie selecteerde twee kunstenaars, Rob Sweere en Jonas Wijtenburg. Rob Sweere’s ontwerp won een stemming door de buurt.

Basecamp, van kunstenaar Rob Sweere, bestaat uit drie kunstwerken op verschillende plekken in het Steigerpark. De objecten zijn bekleed met hout, wat goed aansluit bij het ecologische karakter van het park. De kunstenaar haalde zijn inspiratie uit de eerste bewoners van IJburg. Dat waren de bewoners van Steigereiland; pioniers. Pionieren staat voor een nieuw begin, nieuwe mogelijkheden onderzoeken en je dromen waarmaken. Dat heeft de kunstenaar in zijn kunstwerken verbeeld.

Dinsdag 4 april zal stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege het kunstwerk in het Steigerpark om 17.00 uur onthullen. De kunstenaar zal iets vertellen over het kunstwerk.

Het Steigerpark wordt omsloten door het zuidelijke wandelpad van de IJburglaan tot de gevel van een woningblok en loopt van het schoolplein van de Montessorischool tot de oever van Steigereiland Zuid.