Home Kunst Brug 2360 over Ringvaart bij de Polderweg heet nu Harry van Kruiningenbrug

Brug 2360 over Ringvaart bij de Polderweg heet nu Harry van Kruiningenbrug

0

De brug over de Ringvaart bij de Polderweg en de Archimedesweg heette gewoon brug 2360, maar is nu vernoemd naar de kunstenaar Harry van Kruiningen (1906-1996). Hij woonde in de Laplacestraat waar hij ook zijn atelier had. Zijn moestuin met bijenkasten had hij op de volkstuinen waar nu het Science Park is. Zijn hele familie woonde in de Watergraafsmeer.

Harry van Kruiningen kreeg na WOII zijn grootste nationale en internationale roem als vernieuwend en kleurrijk graficus. Daarnaast kreeg hij bekendheid als kinderboekenschrijver en was hij zeer actief in Amsterdamse kunstenaarsverenigingen zoals ‘De Onafhankelijken’ en ‘De Grafische’. Hij liet zich inspireren door de natuur, door literatuur en door het menselijk bedrijf.

Harry van Kruiningen bij een tentoonstelling in het Amsterdam Museum bij een van zijn etsen op 17 september 1970. Bron Wikipedia.

Op 14 april wordt het naambordje van de brug onthuld door stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege. Om 15.30 uur is de opening van de tentoonstelling met werk van Harry van Kruiningen in de hal van Stadsloket Oost. Deze is tijdens openingstijden van het Stadsloket te zien tot en met 30 mei.

Lees ook Harry van Kruiningen in de schijnwerpers