Op het Javaplantsoen kunnen kinderen zich educatief vermaken met Quest Memo. Het spel bestaat uit zeven spelpalen met touchscreens op een ronde speelvloer. Met een druk op de knop kiezen kinderen uit allerlei spellen. Rennend van de ene paal naar de andere paal moeten ze op zoek naar de juiste antwoorden. Spelenderwijs leren ze hierbij ook taal, tekenen en samenwerken.

De bediening van de spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te swipen worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen. Het populairste spel is Tag. Kinderen krijgen daarbij steeds minder tijd om de paal met hun kleur aan te tikken.

Het spel staat op het Javaplantsoen sinds 2017. Gemiddeld speelden kinderen toen tweeënhalf uur per dag op het speeltoestel. Daarmee stond het toestel toen in de top drie van de nationale en in de top tien van de internationale ranglijst van interactieve speeltoestellen.

Spelen maar!