Vorig jaar won Het Scheepvaartmuseum de VriendenLoterij Museumprijs met als thema ‘beste buur’. Met het prijzengeld organiseert het museum iedere maand samen met een buurtpartner een ontbijt voor bewoners. De ambitie is om het museum en de buurt meer te verbinden en zo een thuishaven voor iedereen te worden. Op zondag 19 november nodigt het museum haar buren weer uit voor een Thuishaven-ontbijt.

Op het menu staat een lekker ontbijt en een ochtend vol met activiteiten die aansluiten bij de nieuwe tentoonstelling Food for Thought: over waar het eten op je bord vandaan komt. Daar bekijk je de voedselindustrie door de lens van Kadir van Lohuizen. Van hypermoderne zaadveredeling en gigantische opslagloodsen, tot verticale boerderijen en slachterijen. Van de havens van Rotterdam en Amsterdam tot de cargoterminals van Schiphol. In een multimediale beleving met fotografie, film- en dronebeelden, wordt de bezoeker meegenomen.

Het museum organiseert dit ontbijt samen met de Omgekeerde Supermarkt, een supermarkt waar je geen boodschappen haalt maar brengt! Samen met de Voedselbank zorgen ze ervoor dat de ingezamelde producten terechtkomen bij de mensen die het nodig hebben. Ze hebben hard nieuwe boodschappen nodig! Kun je iets missen of heb je thuis wat ongebruikts in de keukenkastjes staan, neem het mee naar Het Scheepvaartmuseum voor dit Thuishaven-ontbijt. Daarmee help je je buren en doneer je aan de Omgekeerde Supermarkt.

Het ontbijt voor de buren van Het Scheepvaartmuseum is tussen half tien en half twaalf.