Home Overzicht Burgemeester Halsema spreekt bewoners Krugerplein. Slachtoffer schietpartij overleden

Burgemeester Halsema spreekt bewoners Krugerplein. Slachtoffer schietpartij overleden

0

Burgemeester Femke Halsema kwam samen met stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter naar het Krugerplein waar een dertigjarige man is neergeschoten. Hij is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. Femke Halsema sprak met bewoners en condoleerde de groep jongeren die op de plaats van de schietpartij hun vriend herdachten. Daarbij was ook de broer van het slachtoffer.

Op het plein wisselen de burgemeester, de stadsdeelvoorzitter en politie van gedachten met bewoners over de onveiligheid op en rond het plein. Het regent er klachten en meldingen van overlast.  Eind oktober besloot de burgemeester camera’s te plaatsen op het Krugerplein en het nabij gelegen Albert Wittenbergplein.

Uit informatie van de politie en het stadsdeel blijkt dat over de periode 2019 tot nu door bewoners en ondernemers veel overlast wordt ervaren. Zo zijn er 113 overlastmeldingen bij de politie gedaan. In de maanden september en oktober 2020 zijn er bij de gemeente tientallen meldingen gedaan van overlast van vuurwerk, handel in drugs, gebruik van alcoholgebruik en drugs en brandstichting. Bewoners en ondernemers voelen zich geïntimideerd door de overlastgevers.

Naast het installeren van camera’s zijn er tal van maatregelen genomen om de overlast in te perken. Zo komt er groepsaanpak voor overlastgevers op en rond het plein. En na incidenten volgt er huisbezoek door de politie en worden ouders daarbij betrokken.