Home Overzicht IDFA Extended bij Kriterion

IDFA Extended bij Kriterion

0

Dit jaar zet IDFA de documentaire cinema niet alleen online in de schijnwerpers, maar ook in filmtheaters door heel Nederland. Van 18 tot en met 24 november kun je bij Kriterion, maar ook bij Rialto, De Balie en het Ketelhuis, een week lang verrast worden door een van zeven geselecteerde, geëngageerde documentaires.

Dagelijks om 19.00 uur kun je bij Kriterion een van de door IDFA geselecteerde films zien. Hieronder een overzicht van het programma.

Donderdag 19 november | Bloody Nose, Empty Pockets
Daglicht dringt zelden door in de Roaring 20s, en dat bepaalt een deel van de aantrekkingskracht van deze buurtkroeg aan de buitenrand van Las Vegas. Voor veel vaste bezoekers is de bar een tweede huiskamer; voor Michael, een aan lager wal geraakte acteur die na sluitingstijd het café schoonmaakt, zijn enige. Maar vanaf morgen is dat allemaal voorbij. Roaring 20s sluit definitief de deuren.

Vrijdag 20 november | Notturno
De grensgebieden van Irak, Koerdistan, Syrië en Libanon, waar Notturno werd opgenomen, zijn getekend door oorlog. De geschiedenis van de regio is er een van onderdrukking, invasies, terrorisme, militaire coups, buitenlandse inmenging, corrupte regimes en dictators. Wie er woont, probeert toch een normaal leven te leiden, zo goed als dat gaat.

Zaterdag 21 november| Gunda
De gelauwerde Russische regisseur Victor Kossakovsky is vegetariër sinds zijn prille jeugd. Met Gunda vervult hij een langgekoesterde wens: een film maken over varkens. Zonder commentaar of aanzwellende muziek, maar wel met als doel mensen empathie en ontzag voor dieren bij te brengen.

Zondag 22 november| Silence of the Tides
Met schitterende zonsondergangen, een divers dierenrijk en landschappen die twee keer per dag veranderen, heeft het Waddengebied zich veelvuldig bewezen als fotogenieke plek. Toch is het grootste intergetijden-gebied ter wereld nog nooit zo adembenemend in beeld gebracht als nu.

Check  info en tickets