Home Kunst Buurt Film Festival laat rijp en groen veertig films zien

Buurt Film Festival laat rijp en groen veertig films zien

0

Met ruim veertig korte en langere films komen buurten tijdens het vierde Amsterdams Buurt Film Festival (ABFF) tot leven. Daaronder een groot aantal films gemaakt in Oost door lyk burggraaff en Liesbet Zikkenheimer van oost-online. Het festival vindt plaats op zaterdag 14 december in Oba Oosterdok.

Het ABFF biedt een platform waar een diversiteit aan films wordt gepresenteerd aan het grote publiek.Het zijn films die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen. Het weerspiegelt ook de diversiteit van de 180 nationaliteiten die Amsterdam herbergt. Ze zijn ingedeeld in de categorieën videoreportage, documentaire, speelfilm en experimentele film. Het zijn producties gemaakt door een verscheidenheid aan Amsterdamse filmmakers, rijp en groen. De geselecteerde films snijden allerlei onderwerpen aan die in Amsterdamse buurten leven.

Het programma bestaat uit cocktails met films van verschillende lengte. Een ticket voor een cocktail kost € 5,00 (met Oba-pas € 2,50), een passe-partout voor alle cocktails € 15,00 (reductie € 12,50).

Als deelactiviteit van het ABFF waren er in oktober ABFF-Labs  voor beginnend filmmakers. Het waren bijeenkomsten voor kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Met training in artistieke civiele journalistiek, redactiewerk, interviewtechniek, camerawerk en montage. Vanaf februari gaat het festival de buurten in met vier themabijeenkomsten. Aan de hand van geselecteerde films zijn er bij verschillende vestigingen van Oba gesprekken, debatten en lezingen over thema’s en onderwerpen uit die films.

ABBF kent een publieksprijs en drie juryprijzen. Het filmfestival is een samenwerking van AIMIRO Mediahuis en de Oba.

Check www.abff.nl