Home Overzicht Buurtfilmfestival dit jaar weer in de Oba Oosterdokskade en online

Buurtfilmfestival dit jaar weer in de Oba Oosterdokskade en online

0

De vijfde editie van het  Amsterdam Buurtfilmfestival (ABFF) is dit jaar in de theaterzaal van de Oba op de Oosterdokskade. Verschillende Amsterdamse filmmakers maakten films over hun buurt, die zondag 12 december van 13.30 tot 21.30 uur worden vertoond. De films brengen de diversiteit van Amsterdam in beeld en verbinden de inwoners met elkaar.

Het jubileumfestival is een kennismaking met Amsterdamse filmmakers en aanstormend talent. Het ABFF selecteerde films  die op artistieke wijze buurtverhalen met maatschappelijke onderwerpen vertellen. Drie film-cocktails van 45 minuten vertonen videoreportages, documentaires, speelfilms of experimentele films, die worden gevolgd door panelgesprekken. Een jury bepaalt welke filmmakers een prijs winnen.

Door de corona-maatregelen is het aantal plaatsen in de theaterzaal beperkt. De voorstellingen zijn daarom ook online te volgen op het YouTubekanaal van de Oba, waar het ABFF op een online-platform de diversiteit aan films aan het grote publiek presenteert.

check: www.abff.nl