Home Overzicht De Haak-In, de mooiste, pratende afvalbak van de buurt

De Haak-In, de mooiste, pratende afvalbak van de buurt

0

De Haak-In van Corrie van Huisstede viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. De initiatiefneemster is hiermee al langer actief in de buurt en staat bekend als de Haakkoningin. Helaas stopt de subsidie voor de Haak-In: het past volgens het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost niet meer binnen het sociaal beleid.

De Haak-In bestaat uit een galerie en daarnaast een atelier. Er wordt alleen gewerkt met plastic afval, en daarvan zijn in de galerie creaties te zien. In de Haak-In ligt de nadruk op het bewustmaken van het probleem van plastic afval waaronder de plasticsoep en het nut van een schone straat, buurt en stad. Corrie van Huisstede leert je anders kijken naar het gebruik van plastic. ‘Het is een kwestie van omdenken over hoe je omgaat met al die wegwerpplastic-producten.’

Maar de Haak-In gaat door. Corrie haakt niet af. Haar missie is te waardevol, vindt zij. Om dit haalbaar te maken rekent ze op steun. Samen moet het lukken dat de Haak-In weer een jaar vooruit kan. Bij de Haak-In is een schitterende verjaardagskalender te koop. Die kalender kun je kopen voor 10 euro exclusief verzendkosten. De opbrengst komt ten goede aan het voortbestaan van de Haak-In.

De kalender is te koop bij de Haak-in, Molukkenstraat 68-70. Open op woensdag, donderdag en zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur. Daarnaast zijn donaties van harte welkom.

Check Corrie’s Creatie