Home Overzicht Buurtgids lanceert online ‘ontdek-zelf-je buurttour’

Buurtgids lanceert online ‘ontdek-zelf-je buurttour’

0

Met je eigen huishouden kun je corona-proof je buurt gaan ontdekken. Normaal gesproken lopen bewoners die meedoen met een Buurtgids tour in een groep langs onontdekte pareltjes, lokaal betrokken ondernemers en bijzondere initiatieven in de buurt. Dit najaar is dat helaas vanwege corona niet mogelijk.

De Buurtgidsen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een alternatief bedacht. Ieder individu of huishouden kan, op zelfstandige manier, de buurt gaan (her)ontdekken met een online ‘ontdek-zelf-je-buurttour’.

De gidsen assisteren je via je telefoon in het ontdekken van je eigen buurt. Zij hebben een digitale routekaart ontworpen, informatie verzameld en filmpjes opgenomen waarin zij je van alles vertellen over de buurt. Het allerleukst is om met je telefoon de buurt in te gaan. Je kunt zelf kiezen wanneer je op stap gaat, zodat je drukte kan vermijden. Er is ook een quiz; los je alle vragen op dan krijg je een presentje. Alle informatie is digitaal beschikbaar, dus je kan ook met de laptop op de bank alle informatie rustig (terug)kijken.

Ben je een bewoner in de Dapperbuurt, Indische buurt, Transvaalbuurt, IJburg of het Oostelijk Havengebied? Vanaf zaterdag 19 december kun je je aanmelden via www.buurtgids.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met Sophie via 06 8114 0144. Deelname is gratis en wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel Oost.