Home Kunst Buurtkinderen exposeren met kunstenaars in de bibliotheek

Buurtkinderen exposeren met kunstenaars in de bibliotheek

0

De expositie in Oba Javaplein is het eindresultaat van het kunstproject ‘Ambacht in Oost’. Onder leiding van Mette Steincke maakten de kinderen kennis met ambachtelijke technieken en gebruikten deze als inspiratie voor hun eigen werk. ‘Ambacht in Oost’ is van 6 november tot en met 15 januari te zien.

‘Hoe heb je dat gemaakt?’ is een van de eerste vragen die kinderen van Het BuurtAtelier aan de kunstenaars stellen die op bezoek komen. De kinderen weten nog maar weinig van oorspronkelijke ambachten. Vaak hebben ze echter wel een grote interesse in hoe dingen met de hand worden gemaakt. Ze willen het graag leren en zelf kunnen maken.

In deze reeks workshops, begeleid door Ursula Woerner en Mette Steincke, ontmoeten kinderen van 6 tot en met 11 jaar kunstenaars uit verschillende ambachtelijke disciplines en lieten zich door hen inspireren. De kunstenaars toonden hun werk en vertelden over hun beroep, het artistieke proces en over wat hen inspireert. Hieruit zijn unieke kunstwerken ontstaan.

Kunstwerken van de kinderen worden tentoongesteld naast het werk van kunstenaars als Anita Manshanden en Miriam Verbeek. Daarnaast is het boek ‘Het Verhalenatelier’ te bewonderen en te koop. Het is een prachtig boek met verhalen en illustraties gemaakt door de kinderen.