Home Overzicht Oost is anti-homogeweld zat en hijst permanent regenboogvlag

Oost is anti-homogeweld zat en hijst permanent regenboogvlag

0

Na meerdere vervelende gebeurtenissen tegen homoseksuele bewoners of bewoners die hun solidariteit toonden om homogeweld tegen te gaan, hijst stadsdeel Oost vanaf vandaag permanent de regenboogvlag op het stadsdeelkantoor op het Oranje-Vrijstaatplein.

Stadsdeel voorzitter Maarten Poorter: ‘Stop met schelden, vuisten, vuile blikken en rotte eieren gooien. De maat is vol, iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder enige belemmeringen. Dat zijn waarden die ontzettend belangrijk zijn in een samenleving waarin verschillende mensen en culturen naast elkaar leven. Respecteer, leer en zoek binnen de verscheidenheid juist de verbinding met elkaar op. We zijn samen Oost’.

De afgelopen periode zijn er meerdere incidenten voorgevallen waarbij homo seksuele bewoners of bewoners die hun solidariteit toonden, werden bejegend met geweld, scheldwoorden en rotte eieren. Maarten Poorter riep daarom in juli alle bewoners van Amsterdam op de regenboogvlag uit te hangen om het homo gerelateerde geweld tegen te gaan. Naast het permanent uit hangen van de regenboogvlag is stadsdeel Oost ook bezig met actieprogramma om de problematiek aan te pakken, samen met de politie en maatschappelijke organisaties waaronder COC en Alle Kleuren Oost.