Home Overzicht Buurtpionier Jeroen Verhulst is overleden

Buurtpionier Jeroen Verhulst is overleden

0

Jeroen Verhulst is zaterdag 15 mei overleden. Eind januari werd Jeroen nog verrast toen hij van Wethouder Groot Wassink de zilveren Amsterdamspeld ontving vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de stad, in het bijzonder de Oostelijk Eilanden. Bij die gelegenheid werd hij gekarakteriseerd als en buurtpionier. Een bijzonder woord voor een bijzonder mens, zoals er helaas maar weinig bestaan. Jeroen was al geruime tijd ziek maar hij bleef tot het allerlaatst betrokken.

De buurtpionier was begin jaren tachtig actief betrokken bij de stedenbouwkundige opzet van de Oostelijke eilanden en hij zorgde ervoor dat er kinderopvang in de buurt kwam. Na zijn pensionering in 2014 was hij medeorganisator en secretaris van de buurtorganisatie en het buurtoverleg van de Oostelijke Eilanden, het zogenoemde Eilandenoverleg. Verhulst was na zijn pensioen vrijwilliger bij de Fietsersbond en voorzitter van de ledenraad van de Akropolistoren, een bewonerscoöperatie op het Zeeburgereiland.

‘Jeroen Verhulst was al actief in de buurt vanaf de sloop en de nieuwbouw op Wittenburg en was een drijvende kracht bij de vele bewonersinitiatieven die in de jaren daarna zouden volgen’, vertelt Petra Catz namens Buurtorganisatie 1019 in een nieuwsbrief. ‘Hij stond aan de wieg van Buurtorganisatie 1018, de stichting die in 2014 werd opgericht nadat de gemeente het Wijkcentrum Oostelijke Binnenstad had opgeheven. De nieuwe stichting was bedoeld om ook in de toekomst bewonersparticipatie te faciliteren en de leefbaarheid in de buurten te bevorderen.’