Het bekende café de Omval aan de Weespertrekvaart wordt toch afgebroken.  Het was de bedoeling om het gebouw geheel te behouden. Door de slechte staat van het gebouw is dit echter niet mogelijk. Het café heeft een grote kans op instorten. Nu wordt een aantal originele onderdelen van het oude café teruggeplaatst in het nieuwe gebouw.

De ontwikkelaar wil de cultuur en het verleden van de Omval terugbrengen in de nieuwbouw. Hij bouwt daarom een kopie van het café dat precies op het oude lijkt. Een aantal originele onderdelen van het oude café wordt teruggeplaatst.

In Spectrum, Circulair City House, zoals het plan voor de nieuwbouw op de plek bij de Weespertrekvaart heet, komt ruimte voor horeca, bedrijven, ateliers en kantoren. Een verdieping wordt ingericht als ‘podium voor de buurt en de stad’, met een terras, auditorium en loungeplek.

De ruimtes onder het spoor moeten bruisende plekken worden voor kunst en cultuur. Onder het spoor komt een doorgang voor voetgangers zodat het gebied beter bereikbaar wordt vanaf de Spaklerweg. Er is veel ruimte voor groen. Daarom komen er zitplaatsen en middelen voor sport- en beweegactiviteiten in de openbare ruimte.