Home Overzicht Straks buiten én binnen zwemmen in het Flevoparkbad

Straks buiten én binnen zwemmen in het Flevoparkbad

0

De zon schijnt en het is warm. Gelukkig is er het Flevoparkbad waar jong en oud een koele duik kunnen nemen en genieten van het mooie weer. Is wat frisser, dan plons je in verwarmd water. Maar begin september gaat de poort tot 1 mei dicht en kun je alleen nog maar terecht in het Sportfondsenbad of elders in de stad. Op het alsmaar groeiende Zeeburgereiland en IJburg is er helemaal geen zwembad en dat zal er voorlopig ook niet komen. Aan de oostkant van de stad is er zwemwater tekort.

Een lichtpuntje is het plan om het Flevoparkbad te transformeren van een buitenbad naar een gecombineerd binnen- en buitenbad.  De gemeente ziet het urgente tekort aan zwemwater aan de oostkant van Amsterdam. Ook voor zwemlessen zorgt dat nu al voor een probleem. Enige tijd geleden is het AGO-bad in Diemen gesloten en daarom is er de noodzaak voor een doelgroepenbad met zorgprofiel. Het college van Amsterdam heeft nu bij de Voorjaarsnota besloten € 32,6 miljoen te reserveren voor de uitbreiding van het Flevoparkbad met een nieuw 25m bad en een doelgroepenbad met zorgprofiel.

Naast uitbreiding met twee overdekte binnenbaden zullen de huidige buitenvoorzieningen van het Flevoparkbad (twee grote buitenbaden en een klein peuterbadje) worden vernieuwd. Installaties en voorzieningen zijn verouderd of voldoen niet meer aan de wettelijke Arbo- en/of veiligheidseisen. Ook het verduurzamen van het Flevoparkbad is urgent: het energieverbruik is door de verouderde installaties erg hoog en de baden worden nog steeds met gas verwarmd.

Nu dit besluit door het College is genomen en het tekort aan zwemwater urgent is, zal zo snel als mogelijk met de voorbereidingen worden begonnen. Wanneer het Flevoparkbad getransformeerd is naar een nieuw zwembad is nog niet duidelijk.