Home Overzicht Café Roosenburgh straks centrum voor ontmoeting en informatie van De Nieuwe Ooster

Café Roosenburgh straks centrum voor ontmoeting en informatie van De Nieuwe Ooster

0

Café Roosenburgh, het café van begraafplaats De Nieuwe Ooster, wordt vanaf 1 januari breder ingezet als informatie- en ontmoetingscentrum. In de loop van volgend jaar wordt de ruimte verbouwd. De Nieuwe Ooster wil de dienstverlening voor nabestaanden en bezoekers optimaliseren.

Medio vorig jaar startten de vrijwilligers van Café Roosenburgh nog een petitie-actie om het café ook in de toekomst open te houden. De vrijwilligers vreesden dat de zomerstop die toen werd aangekondigd de start zou zijn voor een ander gebruik van het gebouw. De exploitatie zou verliesgevend zijn.

Verliesgevende exploitatie
Snel daarna maakte de begraafplaats bekend dat zij met het museum werkt aan een plan voor de toekomst. Het museum en de begraafplaats waren het erover eens dat de constructie zoals die er was voor de toekomst geen haalbare kaart is. Over de toekomst van café Roosenburgh en museum Tot Zover is nu meer duidelijkheid.

Café wordt multi-inzetbare plek
Dat plan is er nu. De huidige caféruimte wordt omgevormd tot een multi-inzetbare plek. Hierdoor komt ruimte vrij voor meerdere functies. Er komt een speciaal ingerichte plek om as op te halen, een informatiepunt en een overlegruimte waar nabestaanden in alle rust hun wensen kunnen bespreken. Daarnaast komt er ook een koffiehoek.

Informatie- en ontmoetingscentrum
De begraafplaats ontvangt jaarlijks verschillende groepen voor rondleidingen, workshops, opleidingen, herdenkingen, condoleances en netwerkbijeenkomsten. Deze groepen ontvangt de begraafplaats in de toekomst op aanvraag in de nieuwe multifunctionele ruimte. Directeur De Nieuwe Ooster Jurgen Bueving, ‘We kijken ontzettend uit naar het nieuwe informatie- en ontmoetingscentrum waar alle bezoekers gastvrij ontvangen kunnen worden.’

Ook veranderingen voor Museum Tot Zover
De nieuwe inrichting zorgt ook voor veranderingen voor museum Tot Zover. De plannen voor de nieuwe indeling overlegt De Nieuwe Ooster met het bestuur, de directie en de vrijwilligers van het museum. Binnenkort informeert de begraafplaats de vrijwilligers over de nieuwe plannen en de veranderingen.