Home Overzicht Cafés in Oost maken zich op voor het EK voetbal

Cafés in Oost maken zich op voor het EK voetbal

0

Komende zondag start voor het Nederlands Elftal het EK voetbal. De meeste kroegen maken zich klaar voor drukke dagen en zenden allen de wedstrijden van het Nederlands Elftal uit. Oranje vlaggen, spandoeken en sjaals hangen al klaar voor komende zondag tegen Polen. 

Bar Bukowski (Oosterpark 10) verwacht helemaal vol te zitten zondagmiddag. Het WK trok ook veel publiek. ‘Bij de 2-2 tegen Argentinië was de hele bar aan het trillen door het gejuich. Dat heb ik nooit eerder zo meegemaakt, vertelt de medewerker. In Bar Bukowski hangen twee grote schermen binnen tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal en veel buurtbewoners komen hier naar toe en nemen hun vrienden en kennissen mee.

Caffe Milo (Linnaeusstraat 71h) hangt binnen en buiten een scherm op en verwacht meer dan honderd man. ‘De meeste gasten komen uit Oost, aangevuld met gasten van de hotels uit de buurt’, zegt de manager. ‘Bier, bitterballen en aperol spritz zullen de favorieten zijn zondag’, verwacht de medewerker achter de bar. 

Even verder op het Beukenplein hangen de oranje vlaggetjes al buiten bij Café Maxwell (Beukenplein 27) ‘We hebben er veel zin in en hopen op mooi weer zodat we buiten een scherm neer kunnen zetten’, zegt een medewerker terwijl ze een biertje tapt. Naarmate het Nederlands Elftal verder komt, zal het steeds drukker worden, is de verwachting. Over een special aanbieding voor zondag denkt het team van Maxwell nog na, maar dat komt zeker goed. 

Bij grand café Eighty Four (Oranje-Vrijstaatkade 25) hangen zes grote led-schermen aan alle wanden. ‘De nodige reserveringen zijn inmiddels binnengekomen voor zondag’, licht de eigenaar toe. Eighty Four zendt alle EK-wedstrijden uit. Vrijdag starten ze met Duitsland-Schotland en zijn de halve liters in de aanbieding, zondag serveren ze Spicy Chicken Wings als snack. ‘Als later in het toernooi twee wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden, dan tonen we beide wedstrijden op onze schermen’, zegt de eigenaar trots. 

Michal Mana uit Tsjechië voor Café 84

Een bewoner uit Oost, maar uit Tsjechië afkomstig, luistert aandachtig mee en heeft juist vertrouwen dat zij dinsdag stunten tegen Portugal. ‘Misschien is Eighty Four een mooie plek om te gaan kijken of dat gaat lukken, zegt hij.

Alle barmedewerkers en eigenaren vertrouwen op een goede afloop zondag tegen Polen. We zullen het zien zondag 15.00 uur. Volgende week een nieuwe ronde door de horeca van Oost richting Nederland-Frankrijk.

oost-online
×